HTML

mert jóóók

2007.04.10. 01:54 | viccestrio | Szólj hozzá!

A The Show Must Go On egy dal az angol Queen együttes 1991-es Innuendo albumáról. Mind a négy tag hozzátett valamit a szerzőséghez. Kislemezként a 16. helyet érte el az angol slágerlistán. Az egyik legnépszerűbb lírai daluk lett.

Deacon és Taylor kezdte írni a művet, majd May és Mercury írta meg hozzá a szöveget. Témája miatt tartja magát az a népszerű legenda, mely szerint Freddie Mercury AIDS betegsége és romló egészségi állapota ihlette a dalt, valamint, hogy az énekes ezzel akart üzenni az együttes tagjainak, hogy nélküle is folytassák a zenélést.

Kicsit visszatekintés, kicsit előretekintés. Volt egy pont, aminél foglalkozni kezdtem vele, lett egy elképzelésem, leírtam pár dolgot, és éreztem, hogy ez valami különleges -- ezért nagyon kedvelem ezt a dalt. Néha a dalaink önálló életet élnek, és bármit csinálsz velük, van egy sajátos hangzásuk. A „The Show Must Go On" hangzásvilága nagyon széleskörű, nagyon telt, ami tetszik nekem, az „I Can't Live With You" pedig nagyon személyessé és durvává vált, és bármit csináltunk, ezt nem tudtuk kikeverni belőle. Alighanem jót tesz a dalnak ez a hangzás, de nagyon eltér a hangulatuk -- más helyeken, másképpen kell előadni őket.
– Brian May

A bejegyzés trackback címe:

https://viccestrio.blog.hu/api/trackback/id/tr5656632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása